News

Vi förstärker vårt utvecklingsteam ytterligare med Microsoft MVP Dennis Adolfi

Vi är mycket glada att välkomna Dennis Adolfi som senior utvecklare hos oss på Norce. Nyfikna på vad som driver en person som upprepade gånger blivit utsedd till MVP inom både Microsoft och Umbraco och som dessutom både bloggar och föreläser internationellt, satte vi oss ner för en pratstund med Dennis.

Hej Dennis, berätta vem du är och din nya roll hos oss på Norce

Jag heter Dennis Adolfi och jag jobbar som senior utvecklare inom .NET. På Norce kommer jag jobba mycket med integrationer mot olika externa system, Microsoft Azure och .NET-utveckling rent allmänt. Säkert en massa annat spännande också som jag inte känner till ännu. Det ska bli riktigt roligt!

Vi vet att du har gjort spännande saker innan också, berätta lite om din bakgrund

Jag började koda webb runt millenniumskiftet. Det har alltid varit en hobby men på den tiden trodde jag inte att det var någonting som man kunde jobba med på riktigt vilket gjorde att jag hamnade i restaurangbranschen en sväng. Men för ungefär tolv år sedan bestämde jag mig för att börja jobba med min hobby på heltid och jag har inte ångrat det beslutet en enda sekund.

Jag har jobbat på flera olika små, medelstora och större bolag med väldigt varierande kunduppdrag. Nu senast kommer jag från Knowit där jag jobbade som Teknisk Arkitekt och innan det jobbade jag på Creuna.

Vad lockade dig att börja hos oss?

Jag kom i kontakt med Jetshop första gången för ungefär 5 år sedan när jag jobbade på Creuna och vi utvecklade Lisebergs nuvarande e-handelslösning. Sedan dess har jag fortsatt att jobba med Liseberg och har då regelbundet jobbat mot Jetshops, och nu Norce API:er. Så jag känner väl till möjligheterna och har haft mycket kontakt med flera personer på Norce Göteborgskontor genom åren.

När jag började känna att det var tid att röra på mig så föll därför valet naturligt på Norce. Dels kände jag till er och hade arbetat med er tidigare, dels så bygger ni er arkitektur på Headless, Micro-service och Composable Commerce som jag känner ligger helt rätt i tiden och är övertygad om är framtiden.

Jag tror och hoppas att i stället för dagens många monolitsystem så kommer alla webblösningar i framtiden att bestå av små lätta och utbytbara tjänster som går att specialanpassa och plocka ihop till egna Best-of-Breed lösningar som passar den enskilda kundens specifika behov. Att Norce har samma vision och arkitektur gjorde därför att det kändes som handen i handsken när jag bestämde mig för att börja hos er.

Dessutom verkar företagskulturen riktigt bra. Jag känner många sköna personer som jobbar hos er och har gjort det under en längre tid. Det är alltid ett gott tecken att folk stannar kvar länge på ett företag, då gör man antagligen någonting väldigt bra som gör att folk vill vara kvar.

Du föreläser bland annat om Microsoft .NET och Umbraco, hur startade det?

Jag har jobbat mycket med Umbraco CMS både inom arbetet och som hobby. De har ett väldigt dedikerat och spännande Community som jag började engagera mig i tidigt. I stället för att bara använda produkten i mitt arbete så ville jag hjälpa till att förbättra produkten. Det blev mer och mer engagemang från min sida och helt plötsligt blev jag utsedd till Umbraco MVP (Most Valuable Person) 2016 och har sedan dess blivit det tre gånger till.

För ett par år sedan ville jag bredda mig lite och började därför engagera mig på liknande sätt i Microsoft .NET Community vilket resulterade i att jag blev utsedd till Microsoft MVP (Most Valuable Professional), den i mina ögon mest prestigefulla utmärkelsen man kan få som utvecklare, vilket såklart känns hedrande och en smula overkligt måste jag erkänna. Med det kom inbjudningar att hålla föredrag på olika meetups, podcast intervjuer, evenemang och konferenser utomlands. Det har varit lite av en bergodalbana måste jag säga, bara det senaste året har jag föreläst 12 gånger i 3 olika länder.

Till vänster: Gäst på Tech podcast Digitalterapi. Till höger: Microsoft MVP Award kit.

Att få möjlighet att föreläsa i dessa sammanhang är verkligen något jag tycker om och brinner för. Mentorskap är något jag tycker är extremt viktigt och förutom föredrag på olika högskoleutbildningar för utvecklare har jag hunnit vara personlig mentor till ett tiotal nya utvecklare och tar mig gärna an fler.

Dennis Adolfi föreläser

En teknikblogg har det hunnit bli också, startade för ett och halvt år sedan en ganska framgångsrik blogg där jag snittar ungefär ett inlägg i veckan kring .NET, Automatiserade tester, lite Kubernetes och såklart mycket Umbraco. Spana in den om du har tid och lust: https://adolfi.dev/

Vad är det bästa med att vara utvecklare?

Jag måste ändå dra till med klyschan att man aldrig blir helt färdiglärd. Att det kommer nya tekniker regelbundet och att man måste vara på tårna och hålla koll på allt nytt även om en del av dem kanske floppar. Risken är annars att du sitter kvar med det gamla och att du blir föråldrad. När jag var ny i branschen kunde detta stressa mig, att se allt som jag ännu inte kunde samt att det kom nytt hela tiden men nu tycker jag att det är just det som är charmen med yrket. Att man hela tiden får lära sig nya saker. Det passar mig som är en ganska rastlös person.

Fritid är också viktigt, vad gillar du att göra när du inte jobbar?

Vår familj bestående av mig själv, min fru och vår treåriga dotter köpte ett renoveringsobjekt för tre år sedan som vi sedan dess renoverat på egen hand. Nu är det bara en toalett kvar, sen har vi totalrenoverat hela huset utvändigt och invändigt. Det är väldigt roligt och också stor kontrast från mitt vanliga yrke. Att bygga något med händerna som man faktiskt kan ta på är en instant reward och en bra avkoppling från det digitala.

Snowboard har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag är född i Norrland med skidbacken utanför dörren och under min uppväxt så har jag hunnit bo flera år i både Sälen och Idre just för att kunna åka bräda varje dag. Med min familj åker vi så ofta vi kan på skidsemester, bara i år har det blivit 4 olika skidresor.

Snowboard med dottern i Branäs

Vi på Norce kan inte tänka oss en bättre match och ser fram emot att få ta del av både Dennis kunskap och trevliga person!

Läs relaterade blogginlägg